Behandlingar

Hos oss kan du få all tandvård utförd oavsett ålder, allt från nya fyllningar, puts- och polering till mer avancerade behandlingar som estetisk tandvård och implantatbehandlingar. Alla behandlingar sker i en lugn miljö på vår klinik. En trygghet för dig som patient.


Alla behandlingar

Undersökning

Vi undersöker din tand- och munhälsa, rengör tänderna från plack och tandsten samt tar digitala röntgenbilder. Det hjälper oss att se karies (hål i tanden) tandsten, infektioner, tandlossning och andra sjukliga förändringar. Tillsammans går vi sedan igenom dina ev behandlingsbehov .

Som ny patient får du fylla i en hälsodeklaration som vi sedan uppdaterar. Det är viktigt för oss med en helhetssyn då allmänsjukdomar, mediciner och tandsjukdomar påverkar varandra. Efter undersökning går vi tillsammans igenom behandlingsbehov och behandlingsförslag. Därefter får du alltid ett kostnadsförslag.

Tandreglering

Det är aldrig för sent att rätta till tänder som sitter lite på sned eller kors och tvärs, vi vill att du ska le hela livet. Det syns när du känner dig stolt över ditt leende och visst är det roligare att visa upp en tandrad som du är nöjd med. Tänder som sitter på sin rätta plats är också lättare att hålla rent och sköta om, vi använder dem ju faktiskt varje dag.

 

Daniel Smedenholm Leg tandläkare Specialist inom.tandreglering

Vi hänvisar till Tandläkarna Wiklund (som finns i samma lokaler som oss) tel: 060-17 01 15 eller

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Fyllningar

Sedan många år arbetar vi bara med vita plast- eller porslinsfyllningar, och bara med av oss kända material som vi av erfarenhet vet är komplikationsfria.

Vid mycket djupa fyllningar använder vi laser för att få fullständig bakteriefrihet och för att minska komplikationer.

 

 

Bettskena

Spänningar i tuggmuskulaturen kan ge besvär som huvudvärk, värk i käkled, nacke och skuldror. En bettskena avlastar muskulaturen och skyddar dina tänder. Vi gör för det mesta en smidig modell som sitter i underkäken när du sover.

 

 

 

Implantat

Vi har en mångårig erfarenhet av implantat­behandlingar, där vi återskapar funktion och vackra leenden.Implantatsystemet väljs efter behov och förutsättning. Efter undersökning planerar vi din implantat­behandling och du får då mer information om behandlingen, kostnaderna samt ett tidsschema. Du behöver inte ha remiss för att kunna få din implantat­behandling utförd hos oss!

Kontakta oss direkt eller via din ordinarie tandläkare som skriver en remiss till oss..