Personal

På vår klinik arbetar tandläkare, tandhygienist och tandsköterskor. Vi har även ett antal specialister knutna till vår klinik.

Tandläkaren

är den som gör fyllningar, rotfyllningar eller olika operationer. En del behandlingar delegeras till tandsköterskan vissa behandlingar remitteras vidare till andra tandläkare med specialistkompetenser. Alla behandlingarna sker hos oss på kliniken, en trygghet för dig som patient!

Tandläkaren har legitimationsansvar och femårig högskoleutbildning. Man kan vidare­utbilda sig som tandläkare inom olika områden t ex käkkirurgi, för att få specialistkompetens.

 

 

Stefan blev färdig tandläkare 1979 i Umeå. Började arbeta i Sundsvall 1994. Medlem av Privattandläkarna. Ett stort fritidsintresse är boxning.

 

 

Tandsköterska

En yrkesroll som förutom att assistera tandläkaren utför egna kvalificerade arbetsuppgifter. Förbereder undersökningen, tar röntgenbilder, tittar på din tand- och munhälsa samt rengör tänderna från plack och

tandsten. Tandsköterskan lägger lokalbedövning, avtryckstagning och utför vissa fyllningar. Tandsköterskan ansvarar också för hygienrutinerna på kliniken, samt inköp, tidboksplanering, boka återbesök handleda patienter och viss ekonomi. Arbetsuppgifterna delegeras av tandläkaren som också har det övergripande ansvaret. Vidareutbildning sker fortlöpande inom tandsköterskans delegeringsområden.

Lena har arbetat som tandsköterska sen 1978 och med Team Näsman sedan 1996. Hennes stora fritidsintresse är djur och natur.

 

 

 

Tandhygienist

arbetar självständigt med undersökningar samt ställer diagnos.

Genom att undersöka din tand- och munhälsa och rengöra tänderna från plack och tandsten, förhindrar tandhygienisten uppkomsten av tandköttsinflammationer och tandlossning. Vid behov av tandvårds­behandling för t ex tandlossning planerar vi din behandling med tandläkare och ibland specialister knutna till kliniken, och lägger sedan upp en anpassad behandlingsplan för dig. Tandlossning är en sjukdom som går att bota.

Tandhygienisten utför också vissa typer av fyllningar, lägger bedövning, tandblekning mm. Har du fått tandimplantat ger vi dig råd och uppföljning om hur du ska sköta dina "nya tänder". Du får hjälp med att prova ut vilka tandvårds­produkter som passar dig bäst, och hur dom används