Hem Kontakt

Ta bort hår med laser

Hem / Ta bort hår med laser

Att ta bort hår med laser har blivit en populär metod för de som söker en långvarig lösning för att bli av med oönskad hårväxt. Denna teknik erbjuder en effektiv och oftast permanent minskning av hår, med snabb återhämtningstid och minimalt obehag. Laserbehandlingen är både säker och effektiv när den utförs av kvalificerade professionella.

Vanliga behandlingsmetoder

IPL

IPL, som står för Intensivt Pulserande Ljus, är en populär metod för att permanent reducera oönskad hårväxt. Tekniken bygger på ljusvågor som tränger ner i hårroten och förstör den. Det ger en långvarig effekt och kan användas på flera olika kroppsdelar.

Diod-laserteknik

Diod-laserteknik är en annan effektiv metod för hårborttagning. Denna teknik använder en specifik ljusvåglängd för att penetrera hårstrået och skada hårfollikeln. Den är känd för att vara snabbare och kan ge mindre obehag jämfört med andra metoder.

Hur går en behandling till?

Vid behandling med laser rengörs och rakas det behandlingsområdet först. Lasern riktas sedan mot huden, och ljuspulser skickas in i hårfolliklarna. Behandlingen kan ge en stickande känsla, men det varierar från person till person. Efteråt kan huden rodna lite.

Var kan jag göra behandling för att ta bort hår med laser?

För dig som funderar på laserbehandling mot hårväxt finns det flera kliniker i Sverige som erbjuder denna tjänst. Här är några av de mest framstående klinikerna:

Nordiska Kliniken

Nordiska Kliniken är en framstående aktör inom skönhetsvård och erbjuder behandling för att lasra bort hår för permanent hårborttagning. De har lång erfarenhet av den här typen av behandlingar och ditt besök inleds alltid med en konsultation, där ni tillsammans diskuterar dina önskemål och därefter tas en behandlingsplan fram för dig.

Sveriges skönhetscenter

Sveriges skönhetscenter har lång erfarenhet av IPL-behandlingar för hårborttagning. Med deras toppmoderna utrustning och expertis kan du förvänta dig effektiva och säkra resultat. Din behandling inleds alltid med en konsultation där ni diskuterar dina önskemål och förväntningar med behandlingen, för att sedan ta fram en behandlingsplan för dig.

Vanliga frågor

Hur länge håller hårborttagning med laser?

Hårborttagning med laser resulterar oftast i en permanent minskning av hårväxt. Efter en serie av behandlingar kan majoriteten av hårstråna försvinna, men det kan krävas underhållsbehandlingar med några års mellanrum för att bibehålla resultatet.

Hur mycket kostar det att ta bort hår med laser?

Kostnaden för laserbehandling för hårborttagning varierar beroende på behandlingsområde, geografisk plats och klinikens rykte. Priset kan ligga mellan några hundralappar till flera tusen kronor per behandlingstillfälle, och flera behandlingar kan krävas för bästa resultat.

Vad finns det för risker med laser?

Det finns några potentiella risker med laserborttagning, inklusive brännskador, ärrbildning, och ojämn pigmentering av huden. Även om dessa biverkningar är ovanliga, är det viktigt att välja en erfaren och certifierad klinik för att minimera risken.

Kan håret växa tillbaka efter laser?

Efter en laserbehandling kan en del hårstrån växa tillbaka, men de är oftast tunnare och färre till antal. Regelmässiga uppföljningsbehandlingar kan behövas för att uppnå bästa möjliga resultat. Det är dock viktigt att notera att ingen behandling garanterar 100% hårborttagning för evigt.